Sportcentrum/ACLO


Sportcentrum Rijksuniversiteit (RUG) & Hanzehogeschool (HG)

Het Sportcentrum RUG & HG faciliteert de sportaccommodaties voor de ACLO. Studenten van de RUG, HG en personeel van beide maken hier hoofdzakelijk gebruik van. De studenten kunnen zich aansluiten bij de ACLO en het personeel bij de SPR (sportvereniging voor personeel).

Het Sportcentrum bezit op locatie Zernike 3 grote hallen, 2 kleine zalen, 1 fitnessruimte en 1 budohal. Er zijn 12 outdoor tennisbanen waarvan 8 banen in de winter worden overdekt met een blaashal. In de Koos Duppen hal hebben we 7 squashbanen en een klimwand. Buiten hebben we 2 grasvoetbalvelden, 2 kunstgrasvoetbalvelden en 4 hockeykunstgrasvelden. Er zijn buiten tevens 3 beachvolleybalvelden dien in de winter worden voorzien van een blaashal en 2 padel banen. Binnen is er naast de kantoorruimte ook een gezellige Sportsbar.

Verder wordt er getraind in het Willem Alexander Sportcomplex (WAS) van de HIS.  Hier kan o.a. worden gezwommen, gebasketbald en er worden groepslessen gegeven. In de binnenstad, pal naast het Centraal Station, bevindt zich de ACLO station. Hier worden groepslessen gegeven en bevindt zich een fitness ruimte gericht op krachtsport.
Deze accommodatie wordt niet gebruikt met de Athenespelen.

ACLO Studentensport Groningen

Studeren in Groningen betekent niet alleen colleges volgen, tentamens maken en dagen lang in de bibliotheek zitten. Het heeft ook een leuke, sportieve en sociale kant! 
De ACLO biedt voornamelijk mogelijkheden op het sportieve vlak. Voor slechts €59,95 per jaar kun je sporten bij de ACLO. Dit houdt in dat je gebruik kunt maken van groepslessen en open uren, cursussen kunt volgen, een baan/ zaal kan reserveren en dat je lid kan worden bij één (of natuurlijk 2) van onze 51 sportverenigingen!
Bij de ACLO kun je sporten wanneer het jou uitkomt! Je kan voor, na of tussen colleges door je beweging pakken. De ACLO is zeven dagen per week geopend!

Sporten die je bij de ACLO kunt beoefenen zijn onder andere volleybal, hockey, pilates, squash, waterskiën en bodyfit. In totaal zijn er meer dan 90 verschillende sporten! Op het Sportcentrum is tevens een fitnessruimte aanwezig van 500m² waar je tegen een gereduceerd tarief kunt fitnessen. Na het sporten kun je ook altijd gezellig een drankje drinken of een hapje eten bij Ballersz, gevestigd in de ACLO.  Naast het sporten biedt ACLO ook de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen. Door bijvoorbeeld bij een vereniging te gaan, of veel groepslessen te volgen.
Wil je meer weten over de ACLO en haar sporten, verenigingen, evenementen, cursussen, het studentenbestuur en haar commissies? 

Kijk dan voor meer informatie op www.aclosport.nl 

Athenespelen 2024